Sapje

 

Recept: Zelfgemaakte tomatensap

Moeilijkheidsgraad: ★★☆

Tomatensap zelf maken is gezonder dan uit pak. Kant-en-klaar tomatensap bevat namelijk veel toegevoegd zout. Dat is niet nodig en niet verantwoord! Met deze versie krijg je minder zout binnen en meer smaakbeleving.

 

Ingrediënten

  • 10 tomaten
  • Tabasco
  • zwarte peper
  • zout

 

Benodigdheden

  • pan
  • zeef
  • lepel
  • mes
  • snijplank
  • kom

 

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water licht aan de kook.
  2. Snijd elke tomaat in 4 stukken. Laat de tomaten koken in het water voor 5 tot 7 minuten. Zorg dat de tomaten goed zacht worden.
  3. Zodra de tomaten zacht zijn geworden kan de pan van het vuur af. De volgende stap is om de tomaten in een grote kom te doen, en deze fijn te stampen.
  4. Zeef vervolgens gestampte tomaten. Het is handig om met een lepel al het sap door de zeef te duwen.
  5. Breng tot slot het sap op smaak met zwarte paper, een klein snufje zout en wat tabasco.

 

Voedingswaarden (per 100 ml):

Energie: 28 kcal

Vet: 0 gram

Verzadigd Vet: 0 gram

Eiwit: 1 gram

Koolhydraten: 5 gram

Vezels: 2

 

Dit recept is: vegetarisch, calorie-arm