Zelfgemaakte ijsthee

 

Zelf ijsthee maken zonder toegevoegd suiker is helemaal niet moeilijk. Wij laten het jou zien! Dit recept is handig voor wanneer je wilt letten op je gewicht en suikerinname. Daardoor ook geschikt voor mensen met Diabetes. Leuk om te serveren bij een etentje of BBQ en heerlijk verkoelend met de warme temperaturen!

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 ml gekookt water
  • 500 ml koud water
  • ijsbokjes
  • 2 zakjes groene thee
  • vloeibare zoetstof
  • limoensap
  • 1 limoen
  • 2 sinaasappels
  • een stuk gember (ter grootte van een duim)
  • muntblaadjes

 

Benodigdheden

  • karaf
  • een kom
  • mes
  • snijplank

 

Bereidingswijze

  1. Was het fruit en de muntbladeren. Kook ondertussen 500 ml water.
  2. Snijd de limoen en sinaasappels in ronde plakken. Snijd de gember in dunne schijfjes.
  3. Schenk het water in een kom en pers de helft van de schijfjes limoen en sinaasappels uit in het water. Voeg de gember en zakjes thee hier aan toe en laat dit ongeveer 10-12 minuten trekken.
  4. Schenk de thee (inclusief de stukjes gember) in de karaf.
  5. Voeg de vloeibare zoetstof toe naar smaak en vul de karaf aan met ijsblokjes, de overige schijfjes limoen en sinaasappel. Voeg wat muntbladeren toe aan het karaf.
  6. Vul vervolgens de karaf aan met koud water. Zet het eventueel in de koelkast, zodat de smaak verder in kan trekken.

Proost!

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 22 kcal
Vet: 0 gram
Waarvan verzadigd: 0 gram
Koolhydraten: 3,6 gram
Eiwit: 0 gram
Vezels: 0,1 gram
Zout: 0 gram

 

Dit recept is: koolhydraatarm, calorie-arm.