Eet jij ook zo graag salades op brood of toastjes? Maak deze kipsalade eens zelf. Het is in een handomdraai gemaakt en een stuk gezonder dan de kant-en-klare versie. Je hebt zelf in de hand wat je in de salade doet. Deze variant is koolhydraat- en vetarm en rijker aan eiwit.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 350 gram gerookte kipfilet of gekookte kipfilet
- 2 eieren, gekookt
- 4 stengels bleekselderij
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- 5 ml citroensap
- 1 kleine eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
Benodigdheden
- kom
- snijplank
- mes
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet, het gekookte ei en bleekselderij in kleine stukjes/plakjes.
- Meng alles samen met citroensap, mayonaise en yoghurt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer dit bijvoorbeeld op een cracker of een geroosterde boterham.
Tast toe!
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 220 kcal
Vet: 9 gram
Koolhydraten: 2 gram
Vezels: 1 gram
Eiwitten: 31 gram
Dit recept is: koolhydraatarm, eiwitrijk, glutenvrij, vetarm.