Kipsalade

 

Eet jij ook zo graag salades op brood of toastjes? Maak deze kipsalade eens zelf. Het is in een handomdraai gemaakt en een stuk gezonder dan de kant-en-klare versie. Je hebt zelf in de hand wat je in de salade doet. Deze variant is koolhydraat- en vetarm en rijker aan eiwit.

 

Ingrediënten

Voor 4 personen 

  • 350 gram gerookte kipfilet of gekookte kipfilet
  • 2 eieren, gekookt
  • 4 stengels bleekselderij
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 5 ml citroensap
  • 1 kleine eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt

 

Benodigdheden

  • kom
  • snijplank
  • mes

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet, het gekookte ei en bleekselderij in kleine stukjes/plakjes.
  2. Meng alles samen met citroensap, mayonaise en yoghurt.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer dit bijvoorbeeld op een cracker of een geroosterde boterham.

Tast toe!

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 220 kcal
Vet: 9 gram
Koolhydraten: 2 gram
Vezels: 1 gram
Eiwitten: 31 gram

 

Dit recept is: koolhydraatarm, eiwitrijk, glutenvrij, vetarm.