Zalmsalade

 

Vette vis, zoals zalm, zit vol omega-3-vetzuren. Deze vetten zijn goed voor hart- en bloedvaten. Heerlijk om vis toe te voegen in salades. In dit voorgerecht voor 4 personen wordt gerookte zalm gecombineerd met een frisse yoghurt-munt dressing.

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 gram gerookte zalm
  • 150 gram gemengde sla
  • 1 komkommer
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 sjalot
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepel Griekse yoghurt
  • 4 takjes munt
  • zwarte peper

 

Benodigdheden

  • lepel
  • kleine kom
  • een grote kom of schaal
  • mes
  • snijplank

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de komkommer en bleekselderij in blokjes en voeg ze toe aan de gemengde sla in een grote kom.

  2. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en voeg dit toe.

  3. Maak vervolgens de dressing: Snijd de munt en de sjalot fijn. Meng de olijfolie en Griekse yoghurt, en voeg de munt en sjalot hieraan toe. Voeg tenslotte peper toe naar smaak.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 246 kcal
Vet: 15,7 gram
Waarvan verzadigd: 4,1 gram
Koolhydraten: 5,6 gram
Eiwit: 19,6 gram
Vezels: 2,6 gram
Zout: 2,6 gram

 

Dit recept is: koolhydraatarm, glutenvrij, rijk aan omega-3