Deze ovenschotel van diëtiste Elisa is een lekkere en lichte maaltijd die toch aanvoelt als comfort food. Het bevat geen vlees, maar door de kaas en amandelschaafsel wordt het toch een volwaardige maaltijd met voldoende eiwit. Door de knolselderij in de aardappelpuree krijg je minder koolhydraten binnen, wat gunstig kan zijn voor het gewicht.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 500 gram witlof
- 200 gram aardappel
- 0,5 knolselderij
- scheutje halfvolle melk
- 100 gram geraspte jong belegen kaas 30+
- 40 gram amandelschaafsel
- 2 eetlepels olijfolie
- peper
- nootmuskaat
Benodigdheden
- mes
- snijplank
- ovenschaal
- oven
- wokpan
- kookpan
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Schil de aardappelen en de knolselderij. Snijd ze in gelijke stukken en kook het voor 20 minuten in een kookpan met water.
- Maak de witlof schoon en snijd deze in kleine stukken. Roerbak de witlof samen met 1 eetlepel olijfolie voor 5-10 minuten zodat ze iets zachter worden. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
- Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie.
- Giet de aardappelen met de knolselderij af en pureer samen met een scheutje melk en peper naar smaak tot een gladde puree.
- Verdeel de witlof over de ovenschaal.
- Bedek de witlof met de aardappel-knolselderij puree.
- Strooi hier de geraspte kaas en amandelschaafsel over heen.
- Zet de schaal in de oven voor 20 minuten en bak tot goudbruin.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 576 kcal
Vet: 31,6 gram
Waarvan verzadigd: 8,6 gram
Eiwit: 29,5 gram
Koolhydraten: 36,2 gram
Vezels: 15,6 gram
Zout: 1,1 gram
Dit recept is: glutenvrij, vegetarisch, eiwitrijk, vezelrijk, natriumbeperkt