Recept: Winterse salade
Moeilijkheidsgraad: ★☆☆
Dit is een gerecht wat de moeder van onze stagiair Thomas vroeger altijd klaarmaakte, wat hij graag wil delen. Het gerecht is mooi groen door de broccoli en boerenkool. De oranje pompoen en walnoten vallen hierdoor extra op. Dit gerecht is super simpel om te maken, dus wees niet bang om het te proberen! Het is daarbij ook een ideale manier om veel groente binnen te krijgen.
Ingrediënten
Voor 1 persoon
½ stronk broccoli
1 pompoen
2 eetlepels olijfolie
50 gram quinoa
100 gram boerenkool
2 eetlepels dijonmosterd
1 eetlepel vloeibare honing
2 eetlepel water
zout
zwarte peper
Benodigdheden
mes
snijplank
oven
- bakplaat
grote schaal (bijvoorbeeld ovenschaal)
lepel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
- Verdeel ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Hierna kan de broccoli samen met de stukjes pompoen op de bakplaat worden gelegd.
- Besprenkel nog met een beetje olie, zout en peper. Rooster het nu voor 15 tot 20 minuten.
- Breng de quinoa met 250 ml water in een afgedekte pan aan de kook, draai het vuur vervolgens wat lager en laat zo’n 12 minuten zacht koken. Na de 12 minuten is de quinoa gaar en mag het van het vuur af en weggezet worden.
- Doe 100 gram boerenkool in een schaal en voeg de volgende ingrediënten toe: 2 eetlepels dijonmosterd, 2 eetlepels olijfolie, en 1 eetlepel vloeibare honing in een grote schaal met 2 eetlepels water.
- Bestrooi de schaal hierna met wat zout en peper en klop de schaal met ingrediënten door elkaar.
- Nu alle stappen voor de bereiding klaar zijn, zijn we bij de laatste stap aangekomen. Doe de quinoa bij het boerenkoolmengsel, doe dit in een schaal of bord en doe vervolgens de broccoli en pompoen erbij. Als laatste kunnen de walnoten aan het gerecht worden toegevoegd.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 378 kcal
Vet: 19 gram
Waarvan verzadigd: 2 gram
Koolhydraten: 31 gram
Eiwitten: 15 gram
Vezels: 11 gram
Dit recept is: vegetarisch, laag in calorieën