Waldorfsalade

 

Een lekkere fris en licht voorgerecht. Een echte klassieker onder de voorgerechten maar net in een ander jasje. Oorspronkelijk komt dit gerecht uit New York en is vernoemd naar het Waldorf-astoria Hotel. Hier werd in 1893 voor het eerst een variant van deze salade geserveerd. Door gebruik te maken van rozijnen en geroosterde walnoten overheerst de smaak van bleekselderij minder en zal iedereen dit voorgerecht kunnen waarderen. Misschien ook een leuk idee voor het Kerstdiner?

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 zoetzure appels (elstar)
  • een handje walnoten (25 gram)
  • een handje rozijnen
  • 150 gram gerookte kipfilet (vleeswaren)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt (10% vet)
  • verse bieslook om te garneren
  • eventueel peper voor de smaak

 

Benodigdheden

  • koekenpan
  • snijplank
  • mes
  • dunschiller
  • grote kom/schaal
  • een kook/bakring om het gerecht mooi te serveren 

 

Bereidingswijze

  1. Maak de bleekselderij schoon met de dunschiller, snijd zowel een centimeter van de bovenkant als de onderkant.
  2. Snijd vervolgens de stengels in fijne stukjes. Schil de appels en ontdoe deze van het klokhuis en snijd deze in kleine stukjes en voeg het toe aan de bleekselderij.
  3. Snijd de plakjes kipfilet in reepjes en voeg toe aan de appel en bleekselderij. Rooster ondertussen de walnoten in een droge koekenpan. Houd deze goed in de gaten.
  4. Voeg de walnoten samen met de rozijnen toe aan de rest van de ingrediënten.
  5. Voeg hier een eetlepel Griekse yoghurt en 2 eetlepels mayonaise aan toe en breng eventueel op smaak met een beetje gemalen peper.
  6. Meng dit door elkaar en dien het gerecht leuk op met een kookring, leg er een stengel (of twee) bieslook overheen en eet smakelijk!

 

Voedingswaarden (per portie):
Energie: 230 kcal
Vet: 13,4 gram
Waarvan verzadigd: 2 gram
Koolhydraten: 12,7 gram
Vezels: 1,6 gram
Eiwitten: 13,4 gram
Zout: 0,6 gram