In deze tijden van de lockdown en thuis werken is er steeds meer behoefte aan variatie bij de lunchmaaltijd. We krijgen daar steeds meer vragen over op het spreekuur. Wat is gezond en kan je nog meer nemen in plaats van de boterhammen? Dit recept is lekker, verfrissend en ook nog eens vega!
Ingrediënten
Voor 3 personen
- 3 vellen volkoren tortilla’s (groot)
- 1 verpakking (160 gram) vegetarische kipstukjes (zoals van de Vegetarische Slager, of een huismerk)
- 1 eetlepel (koolzaad)olie (een andere olie mag ook)
- 1 teentje knoflook
- 1 avocado
- 0,5 citroen
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 1/3 komkommer
- 2 kleine tomaten
- 0,5 zakje (40 gram) veldsla
- peper versgemalen
Benodigdheden
- knoflookpers
- staafmixer
- mes
- snijplank
- lepel
- koekenpan
- maatbeker
- rasp
Bereidingswijze
- Open de verpakking van de vega kipstukjes, pel de knoflook en pers deze boven de kipstukjes uit. Roer goed door.
- Verhit de olie in een koekenpan en voeg de vega kipstukjes met de knoflook toe. Bak deze op een laag vuur krokant en goudbruin. Zet het vuur uit.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees in een maatbeker. Voeg 1 eetlepel water toe. Pureer de avocado tot een romige massa.
- Rasp de halve citroen en pers deze vervolgens uit, voeg toe aan de avocado. Roer er ook de Provençaalse kruiden door.
- Snijd de komkommer in halve plakken en de tomaat in dunne plakjes.
- Besmeer vervolgens de tortilla’s met het avocadomengsel. Verdeel de vega kipstukjes over de 3 tortilla’s en leg er de plakjes tomaat en komkommer op. Leg er een plukje veldsla bij. Strooi er naar smaak wat versgemalen peper over.
- Rol de tortilla’s op en snijd deze eventueel door de helft.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 469 kcal
Vet: 21,6 gram
Waarvan verzadigd: 4,1 gram
Koolhydraten: 42,1 gram
Eiwit: 19,3 gram
Vezels: 10 gram
Zout: 1,7 gram
Dit recept is: vegetarisch, eiwitrijk, vezelrijk.