Wrap met tonijn

 

Heb je soms ook trek in iets anders dan een boterham? Dan zijn volkoren wraps een goede uitkomst! Nu we meer thuis zitten, kunnen we meer tijd besteden aan een goede maaltijd. Dit recept is ook geschikt voor Moederdag. Speciaal voor de moeders die liefhebbers zijn van hartig. Serveer dit als lunch bijvoorbeeld.

 

Ingrediënten

Voor 5 porties

  • 5 volkoren wraps
  • 5 slabladeren
  • een blikje tonijnstukken in water (naturel)
  • 150 gram wortel
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 grote tomaat
  • 10 zilveruitjes
  • 2 zoetzure augurken

Voor de “Thousand Island” dressing:

  • 4 eetlepels mayonaise of halvanaise
  • 4 eetlepels yoghurt
  • ¼ rode paprika
  • 1 augurk
  • 1 eetlepel tomatenketchup

 

 

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes
  • twee kommen
  • rasp
  • satéprikker

 

 

Bereidingswijze

  1. Was de groenten en snijd de tomaat en twee augurken in blokjes. Snijd de derde augurk en de paprika extra fijn.
  2. Halveer de zilveruitjes en rasp de wortel.
  3. Laat de tonijn in blik uitlekken en meng dit in een kom met de wortel, kaas, tomaat, augurk en zilveruitjes.
  4. Maak in een andere kom de dressing aan en voeg dit samen bij de tonijn.
  5. Beleg de wrap met een slablad en doe hier vervolgens de tonijnsalade op en vouw de wrap dicht. Je kunt de wrap met een grote satéprikker bij elkaar houden. 

Eet smakelijk!

 

 

 

Voedingswaarden (per portie):

Energie: 348 kcal

Vet: 25 gram

Waarvan verzadigd: 7,6 gram

Eiwit: 20 gram

Koolhydraten: 32,5 gram

Vezels: 2,5 gram

Zout: 1,6 gram