Pasta met makreel

 

Makreel is een gezonde vette vissoort. De omega-3 in de makreel houdt hart- en bloedvaten gezond. Het is een voedzame maaltijd wat gemakkelijk en snel te maken is. Zeker in deze tijden voor wanneer je thuis moet werken of thuis moet blijven. Zorg goed voor je lichaam en gezondheid, blijf gezond eten!

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 200 ml gezeefde tomaat
  • 1 blikje makreel in water
  • 160 gram volkoren pasta
  • 100 gram gemengde sla
  • 1/2 avocado
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 komkommer
  • 2 theelepels honing
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,5 theelepel mayo
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl peper
  • een snufje zout

 

 

Benodigdheden

  • koekenpan
  • kookpan
  • saladeschaal
  • snijplank

 

 

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schenk ondertussen de gezeefde tomaat in de koekenpan en warm zachtjes op.
  3. Doe ondertussen de sla in een schaal en snijd de komkommer, tomaat, avocado in kleine stukjes fijn en voeg dit aan de sla toe. Meng alle ingrediënten voor de dressing (honing, mosterd, olijfolie, mayo en snufje peper) door elkaar in een schaaltje, even roeren en de dressing kan je over de salade heen schenken.
  4. Giet de pasta af en voeg de pasta aan de tomatensaus toe en verwarm nog even mee. Voeg daarna de makreel toe en verwarm nog heel even kort mee.
  5. Breng op smaak met knoflookpoeder, peper en zout.

 

 

Voedingswaarde (per persoon)
Energie: 779 kcal
Koolhydraten: 71,9 gram
Eiwitten: 29 gram
Vetten: 38,8 gram
Waarvan verzadigd: 6,5 gram
Vezels: 14 gram
Zout: 1,3 gram