Volkoren macaroni

 

Kies jij eerder voor de gewone of volkoren macaroni? Wij kiezen voor de volkoren variant, omdat het een stuk gezonder is! Er zitten meer vezels en vitamines in. De vezels zijn gunstig voor de stoelgang en het verzadigingsgevoel. Hierdoor zit je eerder en langer vol en heb je later op de avond minder trek. Probeer dit snelle recept eens uit!

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 150 gram volkoren macaroni
  • 10 groene asperges
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram spinazie
  • 50 gram Parmezaanse kaas (flakes)
  • 2 eetlepels groene pesto

 

Benodigdheden

  • grillpan
  • mes
  • pan
  • vergiet

 

Bereidingswijze

  1. Zet een pan wat op het vuur en bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de harde onderkant van de asperges.
  3. Verhit de olie in een grillpan en gril de asperges en tomaatjes beetgaar.
  4. Giet de macaroni af en verdeel de pesto en spinazie erdoor, zorg dat de spinazie slinkt.
  5. Serveer de macaroni met de gegrilde asperges en tomaatjes en verdeel hier de Parmezaanse kaas over.

Eet smakelijk!

Tips:

  • Voor een glutenvrije versie kun je glutenvrije macaroni gebruiken.
  • Liever plantaardig/veganistisch? Gebruik dan plantaardige pesto en vegan kaasflakes.

 

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 585 kcal

Vet: 27,2 gram

Waarvan verzadigd: 7,8 gram

Eiwit: 24,9 gram

Koolhydraten: 55,9 gram

Vezels: 8,6 gram

 

Dit recept is: vegetarisch, veganistisch (bij vervanging pesto en kaas), glutenvrij (bij vervanging macaroni)