Vietnamese biefblokjes

 

In Vietnam is dit een populair streetfood gerecht. Het is bijna op elke hoek te vinden en wordt in enkele minuten voor je neus bereid. Dit gerecht is zeer makkelijk om te maken en ook nog eens gezond. Je hebt enkel een aantal verse ingrediënten nodig om dit gerecht te maken.

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 300 gram biefstuk of ossenhaas in blokjes gesneden van ongeveer 1,5 cm
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gembersiroop of 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel rijstazijn of wijnazijn
  • 1 rode ui
  • stuk of 10 cherrytomaten
  • 1 krop ijsbergsla
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • optioneel: 1 theelepel sambal
  • zout en peper naar smaak

 

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes
  • wokpan

Bereidingswijze

  1. Laat het vlees een uur voor het bereiden buiten de koelkast. Snijd het vlees in blokjes van 1,5 cm en marineer 1 uur of een dag in de sojasaus, suiker of gembersiroop, vissaus en geperste knoflook.
  2. Snijd de ui in zeer dunne reepjes en meng met de azijn en wat zout. Scheur de vellen van de krop sla en was grondig. Leg op een schaal en versier met de tomaatjes en ui.
  3. Verhit een wokpan op hoog vuur. Voeg een scheutje olie en het vlees toe en roerbak het af en toe omscheppend tot het goudbruin kleurt, in circa 3 minuten. Schep het vlees op de sla en bekroon met de ui.
  4. Eet het vlees in de slablaadjes of serveer het eventueel met rijst. Tast toe!

 

Voedingswaarden (per portie):
Energie: 446 kcal
Vet: 16,6 gram
Waarvan verzadigd: 2,8 gram
Koolhydraten: 19,5 gram
Vezels: 5,2 gram
Eiwitten: 52 gram
Zout: 2,7 gram