Verse springrolls

 

Dit recept is een heerlijke frisse afwisseling op de boterhammen. Ook handig als je nog restjes groenten en vlees in huis hebt. Je kunt rijstvellen met werkelijk van alles vullen! Dit recept is geïnspireerd uit de Vietnamese keuken. In Vietnam worden de springrolls vaak als streetfood of als bijgerecht gegeten. Enjoy!

 

 

Ingrediënten

Voor 3 personen (9 stuks)

  • 9 rijstvellen
  • 150 gram kipfilet
  • 1 komkommer
  • gemengde slamix
  • 2 el sojasaus
  • 3 theelepel paprikapoeder
  • zwarte peper
  • mangoblokjes (diepvries)

Saus

  • 0,5 eetlepel honing
  • 3 eetlepels (100%) pindakaas
  • 0,5 eetlepel sojasaus
  • 50 ml water

 

 

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes
  • 2 kommen
  • 2 vorken
  • 2 pannen
  • een bord

 

 

Bereidingswijze

  1. Kook de kipfilets in een pan met water totdat ze gaar zijn en laat het afkoelen in een kom.
  2. Maak nu de saus in een andere pan met de ingrediënten. Zet het vuur uit zodra het bubbelt en laat het afkoelen.
  3. Snijd ondertussen de komkommer in repen
  4. Verscheur de kipfilets met twee vorken op de snijplank in kleine stukjes. Voeg de kip terug in de kom en mix de sojasaus, paprikapoeder en een snufje peper er door heen.
  5. Voeg wat warm water in een kom en maak hiermee één van de rijstvellen nat. Leg het rijstvel op het bord. Bedek het met een handje sla, wat reepjes komkommer een beetje kip, en wat stukjes mango. Leg de ingrediënten in de het midden. Laat de randen van het rijstvel vrij, zodat je het nog kunt vouwen en rollen.
  6. Sprenkel circa een halve eetlepel van de pindasaus over de ingrediënten.
  7. Vouw de ene rand van het vel naar het midden zodat de vulling bedekt is. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het dicht. 
  8. Herhaal dit proces voor de andere rollen.

Tips:

  • Maak de rollen op de dag zelf, dat is het lekkerste. Ga je nog niet meteen eten? Dan kun je ze het beste afdekken met vershoudfolie, anders drogen ze uit en worden ze wat taaier.
  • Glutenvrij dieet? Gebruik van glutenvrije sojasaus.
  • Voor een vega(n) variant kun je ook tofu of tempé gebruiken.

 

 

Voedingswaarden (per portie van 3 rollen):

Energie: 285,3 kcal

Vet: 11,2 gram

Waarvan verzadigd vet: 2,4 gram

Koolhydraten: 23,6 gram

Vezels: 3,3 gram

Eiwit: 20,5 gram

Zout: 1,6 gram