Lunchmaaltijd

 

Recept: Vegetarische quinoasalade

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆

Wil je een voedzame en makkelijke lunch? Dan is deze quinoasalade een leuke om te proberen!

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 140 gram (ongekookt gewicht) quinoa
  • 100 gram cherrytomaten
  • 1 komkommer
  • 100 gram fetakaas
  • 10 zwarte olijven
  • zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

 

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes
  • grote kom
  • kleine kom
  • kookpan

 

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met heet water aan de kook en bereid de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Snijd de tomaat en komkommer in stukjes.
  3. Snijd de feta kaas in blokjes.
  4. Meng de olijfolie, balsamicoazijn en zwarte peper in het kleine kommetje
  5. Als de quinoa gaar is, laat het afkoelen. Zodra het afgekoeld is kun je alle ingrediënten met elkaar mengen en serveren.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 525 kcal

Vet: 26,7 gram

Waarvan verzadigd: 8,7 gram

Koolhydraten: 46,8 gram

Eiwit: 20,2 gram

Vezels: 7,2 gram

 

Dit recept is: vegetarisch