Recept: Vegetarische orzo met fetakaas
Moeilijkheidsgraad: ★☆☆
Drukke dag? Zin in een makkelijk en gezonde maaltijd zonder vlees? Dit gerecht is heel eenvoudig klaar te maken. Terwijl de ingrediënten in de oven staan, kun je alvast opruimen of een andere taak die op je to-do-list staat afwerken.
Ingrediënten
Voor 1 persoon
- 75 gram ongekookte orzo
- 100 gram cherrytomaten
- 150 gram kastanjechampignons
- 100 gram fetakaas
- een handje basilicum
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- zwarte peper
Benodigdheden
- snijplank
- mes
- ovenschaal
- oven
- pan
Bereidingswijze
- Breng een pan met water aan de kook en kook de orzo voor 9 minuten totdat het gaar is.
- Doe in een ovenschaal de gesneden champignons, tomaatjes, teentje knoflook en de fetakaas met olijfolie en bak dit voor 40 minuten op 200 graden.
- Voeg de gekookte orzo toe aan de ovenschaal en meng het goed door elkaar.
- Schep de orzo op een bord en garneer met de blaadjes basilicum en zwarte peper.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden:
Energie: 655 kcal
Vet: 31,5 gram
Waarvan verzadigd vet: 14,2 gram
Koolhydraten: 59 gram
Eiwit: 30,6 gram
Vezels: 6,3 gram
Zout: 3 gram
Dit recept is: vegetarisch