Linzenburger

 

Steeds meer mensen eten wat minder vaak vlees of kiezen voor een vegetarisch of veganistisch eetpatroon. Wil je weten waarom? Dit kun je hier terug zien. Vandaag hebben we een leuk recept voor een vegetarische burger. Je kunt de burger ook plantaardig houden door veganistische kaas te gebruiken. Nu met het lekkere (zomerse) weer, hebben steeds meer mensen zin in een makkelijke maaltijd.

 

Ingrediënten 

Voor 2 personen

  • 40 gram walnoten
  • 250 gram linzen (uit blik)
  • 60 gram geraspte (optioneel: veganistische) kaas
  • 1 sjalotje
  • 2 bruine afbakbroodjes
  • een handje sla
  • 1 tomaat
  • komkommer
  • 2 el ketchup
  • 1 el olie
  • peper en zout

 

Benodigdheden

  • kom
  • mes
  • snijplank
  • oven
  • koekenpan

 

Bereidingswijze

  1. Hak de walnoten samen met de linzen, 40 gram kaas en het sjalotje fijn.
  2. Voeg dit samen in een kom en breng het op smaak met wat peper en zout.
  3. Kneed het mengsel tot een stevige burger en leg deze vervolgens 20 minuten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor en bak daarin de broodjes zoals op de verpakking staat beschreven.
  5. Verhit 1 el olie in een pan en bak de burgers circa 3 minuten per kant krokant en bruin.
  6. Beleg met broodje met de burger, schijfjes tomaat, komkommer en sla en doe hier de rest van de geraspte kaas en ketchup overheen.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 236 (kcal)

Vet: 13,5 gram

Waarvan verzadigd: 4 gram

Eiwitten: 11 gram

Koolhydraten: 15,6 gram

Vezels: 4 gram

 

Dit recept is: vegetarisch of veganistisch.