Lasagne wordt vaak gezien als een ongezond gerecht of zelfs als “dikmaker”, maar dat hoeft niet zo te zijn! Deze variant bevat veel groente en minder lasagnebladeren. Daarnaast is het ook nog eens vega!
Ingrediënten
Voor 3 personen
- ongeveer 6 lasagnebladen
- 1 bol mozzarella
- 1 kleine courgette
- 1 winterpeen
- klein zakje spinazie (200 gram)
- 250 ml tomatensaus
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 20 gram geraspte (Parmezaanse) kaas
- peper en zout
- olijfolie
Benodigdheden
- ovenschaal
- oven
- hapjespan
- dunschiller
- snijplank
- mes
Bereidingswijze
- Snijd de courgette in plakjes. Smeer ze in met olijfolie en een beetje peper en zout en bak of grill ze in de pan.
- Verwarm de oven op 190 graden.
- Snipper de ui en knoflook fijn. Voeg dit samen met een beetje olijfolie toe aan de pan.
- Schil de winterpeen en snijd in blokjes en voeg deze bij de ui. Bak deze kort mee en voeg daarna de spinazie toe. Voeg de tomatensaus en tomatenpuree toe wanneer de spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
- Vet de ovenschaal in. Breng een laag saus aan en leg hier de courgette op.
- Snijd de mozzarella in dunne plakjes en leg dit op de courgette. Bedek de laag vervolgens met lasagnevellen. Herhaal dit nog 2 keer (maar laat de lasagnevellen de laatste keer weg).
- Bedek de lasagne met de geraspte kaas en zet de schaal 45 min in de oven.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 463 kcal
Vet: 20,6 gram
Waarvan verzadigd: 8,1 gram
Koolhydraten: 44 gram
Eiwit: 21,5 gram
Vezels: 7,4 gram
Zout: 1,6 gram
Dit recept is: vegetarisch