Hartige taart

 

Hartige taart, ook wel bekend als quiche. Lekker als lunch, als avondmaaltijd of voor bij de borrel. Een quiche kan eigenlijk altijd. Ook kun je er eindeloos mee variëren. Voor deze hartige taart van diëtiste Jolijn is gekozen voor een vega variant met lekker veel groenten.

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 6 plakjes hartige taartdeeg
  • 4 eieren
  • 125 ml (soja)room
  • 1 bol mozzarella
  • 75 gram verse spinazie
  • 100 gram aubergine
  • 6 cherrytomaten
  • 6 zongedroogde tomaten
  • eventueel 1 lepel paneermeel
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • zout en peper
  • olijfolie
  • boter

 

 

Benodigdheden

  • hartige taart schaal
  • pan
  • kommetje
  • oven

 

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Vet een hartige taart schaal in en bekleed deze met de plakjes hartige taartdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Strooi eventueel wat paneermeel op de bodem.
  3. Snijd de aubergine in stukjes. Schenk wat olijfolie in een pan en bak de aubergine bruin in enkele minuten.
  4. Snijd de verse spinazie en de zongedroogde tomaatjes. Halveer de cherry tomaatjes en snijd de mozzarella in plakjes.
  5. Kluts de eieren in een kom samen met de (soja)room. Voeg dit toe aan het mengsel de aubergines, zongedroogde tomaat, spinazie, Italiaanse kruiden en eventueel wat peper en zout naar smaak.
  6. Giet het mengsel in de beklede hartige taart schaal. Verdeel de mozzarella en de cherry tomaatjes op het mengsel. Zet de schaal 30 minuten in het midden van de oven.
  7. Haal de quiche na 30 minuten uit de oven en laat hem nog even afkoelen. Eetsmakelijk!

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 477 kcal

Vet: 20,8 gram

Waarvan verzadigd: 5,1 gram

Koolhydraten: 36,4 gram

Eiwit: 19,6 gram

Vezels: 2,2 gram

Zout: 1 gram

 

Dit recept is: vegetarisch, lactose-arm (bij plantaardige room)