Vega empanada

 

Empanada’s zijn gevulde deegwaren. Het wordt vooral in Spanje en Zuid-Amerika gegeten. Ze zijn heerlijk! Zeker als het buiten koud is. Je kunt de empanada op allerlei manieren vullen met diverse groenten, vlees, vis, kip, kaas of peulvruchten. Dit recept is een vegetarische variant. Perfect als voorgerecht voor de Nationale week zonder vlees!

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 vellen hartig taartdeeg (diepvries)
  • 50 gram kidneybonen (uit blik, 0% zout en suiker toegevoegd)
  • 1 rode of gele paprika
  • 0,5 bol mozzarella
  • 0,5 ui
  • 0,5 tl gemalen komijn
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • zwarte peper
  • 1 el zonnebloemolie of olijfolie
  • 1 ei

 

Benodigdheden

  • bakplaat
  • bakpapier
  • wokpan
  • spatel
  • mes
  • kom
  • vork
  • snijplank

 

Bereidingswijze

1. Leg de vellen hartig taartdeeg klaar om te ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Snijd de ui en paprika in kleine bokjes.
3. Voeg de groenten en kidneybonen toe aan de wokpan met de olie.
4. Voeg de kruiden toe en peper. Roerbak dit voor 3-4 minuten.
5. Verscheur de mozzarella in stukken. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
6. Snijd de hoekjes van de deegvallen af, zodat het rondjes worden. Je kunt ook een kom gebruiken.
7. Schep een beetje van de vulling op de ene helft van het rondje. Laat een randje van ca. twee centimeter vrij. Strooi er een beetje mozzarella over heen.
8. Vouw de empanada nu dicht met de andere helft van het deegvel en druk de randen dicht. Dit kan met de vingers, vork of dat je de randen met een draaiende beweging vouwt tot een mooi randje.
9. Leg de empanada’s op de bakplaat. Klop het ei los in een kom en bestrijk de empanada’s. Om voedselverspilling te voorkomen, kun je van het overgebleven eimengsel een omeletje bakken.
10. Bak de empanada’s voor circa 20 minuten in de oven en smullen maar!

Tip: Je kunt de empanada’s ook serveren met een rauwkostsalade voor de lunch.

 

Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 210,3 kcal
Vet: 8,3 gram
Waarvan verzadigd vet: 2,4 gram
Koolhydraten: 24,9 gram
Vezels: 1,7 gram
Eiwit: 7,6 gram
Zout: 0,5 gram