Salade

 

Op de warme zomerdagen is er vaak meer behoefte aan koude gerechten. Een goede salade kan hierbij niet ontbreken als voor- of bijgerecht. Dit recept is heerlijk als salade bij een barbecue of als maaltijd salade. Serveer het bij voorkeur in een glazen kom, zodat alle laagjes goed zichtbaar zijn. Dit recept is een echt familierecept die bij elke familie barbecue op tafel kan staan!

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kleine krop ijsbergsla
  • 5 stengels bleekselderij
  • 1 groene paprika
  • 200 gram doperwten
  • 8 el mayonaise
  • 100 gram walnoten
  • 100 gram geraspte kaas
  • peper en eventueel zout naar smaak

 

 

Benodigdheden

  • snijplank
  • snijmes
  • glazen kom
  • klein schaaltje
  • lepel
  • kookpan

 

 

Bereidingswijze

  1. Was alle groentes. Snijd de kropsla in kleine stukjes en verdeel deze vervolgens onderin de kom.
  2. Snijd de bleekselderij en paprika in blokjes en strooi deze over de sla.
  3. Kook intussen de doperwten kort totdat deze beetgaar zijn en spoel deze koud. Voeg deze vervolgens toe aan de kom.
  4. Meng de mayonaise met een klein beetje water en verdeel deze boven op de salade.
  5. Hak de walnoten fijn en strooi deze samen met de geraspte kaas over de salade.

Tip: Wanneer de salade als maaltijdsalade gebruikt wordt, kan er nog circa 200 gram extra geitenkaas of blauwe kaas aan worden toegevoegd. Indien je er vlees aan toe wilt voegen, kun je er voor kiezen om een laagje uitgebakken spekjes of hamreepjes toe te voegen.

 

Voedingswaarde (per persoon):
Energie: 577 kcal
Vet: 53,3 gram
Waarvan verzadigd: 9,9 gram
Koolhydraten: 9,3 gram
Vezels: 4,1 gram
Eiwitten: 12,9 gram
Zout: 0,8 gram

 

Dit recept is: vegetarisch, koolhydraatarm, glutenvrij.