Mexicaanse soep

 

De dagen worden weer korter, de temperatuur wat lager. Perfecte omstandigheden om een verse soep te maken! Deze vegetarische soep brengt ons in exotische sferen, maar is stevig door de vele groentes en bonen waardoor het als maaltijdsoep gebruikt kan worden. Een beetje maissalade, créme fraiche of een handje tortillachips erbij en het voelt even alsof we ons in Mexico wanen!

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 groentebouillon blokje
  • 2 grote tomaten
  • 1 waspeen
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 1 pak gezeefde tomaten (500 gram)
  • 1 rode peper
  • 2 uien (rood)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje mais (150 gram)
  • 1 blik kidneybonen (300 gram, uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • olijfolie
  • zwarte peper

Voor de garnering:

  • créme fraiche
  • tortillachips
  • 1 limoen

 

Benodigdheden

  • soeppan
  • snijplank
  • mes
  • staafmixer

 

 

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Verwijder de zaadlijsten en pitjes van de rode peper en snij in ringetjes.
  3. Snijd de tomaten en waspeen in blokjes.
  4. Fruit de olie in de soeppan met de knoflook, ui, peper en tomatenpuree.
  5. Voeg na een paar minuten de tomatenblokjes en waspeen toe.
  6. Blus het met 1,5 liter water en het bouillonblokje, samen met het pakje gezeefde tomaten.
  7. Breng aan de kook en laat het met de deksel op de pan 10 minuten pruttelen.
  8. Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met de staafmixer.
  9. Zet de pan terug op het vuur.
  10. Spoel de kidneybonen en mais af onder koud water en voeg deze toe aan de soep.
  11. Laat nog 5 minuten verwarmen, en dan is de soep gereed. Breng verder op smaak met de zwarte peper.
  12. Garneer de soep met wat tortillachips, een eetlepel créme fraiche en eventueel een partje limoen.

Buen apetito!

 

Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 380 kcal
Vet: 7,9 gram
Waarvan verzadigd: 1,5 gram
Koolhydraten: 44,7 gram
Vezels: 15 gram
Eiwitten: 12,8 gram
Zout: 2,4 gram

 

Dit recept is: glutenvrij, vegetarisch, veganistisch en lactosevrij (zonder de crème fraiche)