Vegan risotto

 

Een nieuw jaar met weer nieuwe recepten! In de winter is het extra lekker om warme gerechten te eten. Probeer deze vega(n) risotto eens uit met bospaddestoelen!

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 paprika
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 150 gram risotto rijst
  • 150 gram bospaddenstoelen
  • 200 gram spinazie
  • 350 ml kokend water
  • 1 tablet bospaddenstoelenbouillon of groentebouillon
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel pijnboom pitten
  • zwarte peper

 

Benodigdheden

  • kookpan
  • wokpan of grote koekenpan
  • waterkoker
  • maatbeker
  • spatels
  • mes
  • snijplank
  • rasp

 

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui. Verhit de olie in een grote pan en fruit de uitjes op laag vuur.
  2. Voeg vervolgens de risottorijst toe en roerbak dit 2 à 3 minuten tot de korrels glazig zijn.
  3. Kook ondertussen 350 ml water in een waterkoker. Giet het kokende water over het bouillontablet. Voeg een scheut bouillon toe aan de risotto en roer tot deze is opgenomen. Voeg de rest van het bouillon in scheuten toe aan de risottorijst tot de rijst beetgaar is. Dit duurt circa 20 minuten.
  4. Snijd vervolgens de paprika in stukjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de paprika.
  5. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier, snijd grof en bak 5 minuten mee.
  6. Voeg later ook de spinazie in kleine hoeveelheden toe en laat het slinken.
  7. Rasp ondertussen de kaas. Voeg de helft van de kaas toe en breng op smaak met peper.
  8. Laat de risotto met de deksel op de pan nog 5 minuten staan.
  9. Schep in diepe borden en strooi de rest van de kaas en wat pijnboompitten erover.

 

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 630 kcal

Vet: 25,9 gram (waarvan 8,9 gram verzadigd)

Koolhydraten: 67,3 gram

Vezels: 6,7 gram

Eiwit: 28,3 gram

 

Dit recept is: veganistisch, vegetarisch, glutenvrij