Nu het buiten warmer wordt, zijn dit soort gerecht heerlijk om te weten. Dit recept is een variant op de pokébowl, maar dan plantaardig. De tofu en edamame boontjes zijn hierbij de vlees- of visvervangers.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 100 gram sushi rijst
- 200 gram biologische tofu
- 50 gram wortel (julienne)
- 50 gram radijs
- 100 gram komkommer
- 100 gram edamame boontjes
- handjevol zeewier salade
- 3 eetlepel sojasaus
- 3 eetlepel sesamzaad
- zwarte peper
Benodigdheden
- koekenpan
- kookpan
- snijplank
- mes
Bereidingswijze
- Kook de sushirijst zoals beschreven staat op de verpakking.
- Kruid de biologische tofu en snijd in kleine vierkante blokjes van ongeveer 2 cm dikte.
- Verhit vervolgens een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de tofublokjes aan weerszijden goudbruin.
- Snijd vervolgens de wortel in dunne reepjes (julienne), radijs in dunne plakjes en de komkommer in vierkante blokjes van ongeveer 1 centimeter dikte.
- Verwijder vervolgens de pit uit de avocado en snijd de avocado in dunne plakjes.
- Verdeel de sushi rijst over de twee borden in het midden.
- Kleed vervolgens het bord aan met de toppings. Verdeel de wortel, radijs, komkommer en avocado om de rijst heen.
- Voeg vervolgens ook de zeewiersalade en de edamame boontjes toe.
- Garneer met sesamzaad en breng op smaak met sojasaus en zwarte peper.
Voedingswaarden (per persoon)
Energie: 562 kcal
Vet: 19,8 gram
Waarvan verzadigd: 3,1 gram
Koolhydraten: 61 gram
Eiwit: 30,4 gram
Vezels: 9 gram
Dit recept is: veganistisch, vegetarisch, eiwitrijk