Vegan roomkaas

 

Een heerlijke spread voor op brood zonder dierlijke ingrediënten. Super lekker in combinatie met augurk, tomaat, komkommer, alfalfa, veldsla, zongedroogde tomaten, paprika of avocado! De cashewnoten geven dit recept zijn romige textuur.

Tips: Week de cashewnoten een nacht van te voren en wees alvast gewaarschuwd voor de knoflookgeur! Bewaar het afgedekt in de koelkast.

 

Ingrediënten:

  • 1 blok tofu (325 gram)
  • rauwe cashewnoten (120 gram)
  • 15 gram verse dille (fijn geknipt)
  • 15 gram verse bieslook (fijn geknipt)
  • 8-10 gram verse basilicum (fijn geknipt)
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel appelcider azijn
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels peper
  • een snufje zout

Optioneel:
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

 

Benodigdheden:

  • een keukenmachine
  • schaal / mengkom

 

Bereidingswijze:

  1. Week van te voren de cashewnoten in een kom met water!
  2. Laat de tofu uitlekken en druk voorzichtig zo veel mogelijk vocht eruit. Dep af met een droge schone theedoek.
  3. Voeg de tofu samen met de uitgelekte cashewnoten, citroensap, appelcider azijn, knoflookpoeder, uienpoeder en peper in de keukenmachine en mix tot er een smeuïge room ontstaat.
  4. Roer de ingrediënten tussendoor om alles met elkaar te vermengen.
  5. Voeg het mengsel in een mengkom/ schaal en voeg alle fijngeknipte kruiden toe. Vermeng dit met elkaar en voilà!

 

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden per portie (15 gram)

Energie: 51 kcal
Vet: 1,8 gram
Waarvan verzadigd vet: 0,4 gram
Koolhydraten: 1,1 gram
Vezels: 0,2 gram
Eiwitten: 2 gram
Zout: 0 gram