Nu het weer lente is, is het weer tijd om meer salades te eten. Deze quinoa salade van diëtiste Leonie is geheel plantaardig!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 gekookte en geschilde rode bieten
- 200 gram quinoa
- 75 gram veldsla
- 2 middelgrote rode uien
- 1 blik kikkererwten (400 gram)
- balsamico-azijn
- 4 eetlepel olijfolie
- zwarte peper, knoflookpoeder, paprikapoeder
- een handje walnoten
- plantaardige Griekse kaas (bijvoorbeeld van Violife)
Benodigdheden
- oven
- bakplaat
- bakpapier
- zeef
- grote kom
- snijplank
- mes
- kookpan
- koekenpan
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Kook de quinoa volgens de verpakking en laat het afkoelen.
- Snijd de rode uien in halve ringen en bak deze ongeveer 10 minuten met een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg dan een scheut balsamico-azijn toe en laat dit even inkoken. Zet vervolgens het vuur uit.
- Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Dep de kikkererwten droog met keukenpapier.
- Meng er naar smaak paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en de olijfolie door.
- Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier bekleed bakblik en rooster ze 15 minuten in de oven. Schep ze een keer om en laat ze nog 5 – 10 minuten bakken tot ze knapperig zijn.
- Snijd de gekookte bieten in partjes. Was de veldsla. Voeg de quinoa toe aan de saladekom.
- Schep de veldsla, bieten en rode uien erdoor. Snijd de feta kaas (vegan) in blokjes en strooi dit over de schaal uit.
- Maak tot slot een dressing van de olijfolie, peper, knoflookpoeder en giet dit over de salade.
- Hak de walnoten fijn en garneer hier de salade mee.
Tast toe!
Voedingswaarden (per persoon)
Energie: 440,6 kcal
Vet: 24,8 gram
Waarvan verzadigd: 8,9 gram
Koolhydraten: 39,5 gram
Eiwit: 10,4 gram
Vezels: 8,3 gram
Dit recept is: veganistisch, vegetarisch, caloriebeperkt