Pad thai is een Thais streetfood gerecht wat populairder aan het worden in in Nederland. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken aan de hand van dit recept. Deze versie is veganistisch. Indien gewenst kun je er garnalen of kipfilet aan toevoegen.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm gember
- 1 limoen
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel donkere basterdsuiker
- 200 gram tofu
- 2 eetlepels olijfolie of wokolie
- 100 gram bimi
- 100 gram sugarsnaps
- 1 rode paprika
- 120-150 gram (zilvervlies)rijstnoedels
- een handje taugé
- 2 eetlepels grofgehakte cashewnoten
Benodigdheden
- wokpan
- mes
- pan
Bereidingswijze
- Snijd de knoflook en gember fijn.
- Snijd de limoen doormidden en pers de helft uit. Snijd de andere helft in partjes.
- Maak een saus van de tomatenpuree, sojasaus, limoensap, suiker, knoflook en gember.
- Snijd de tofu in blokjes en marineer de blokjes in de helft van de saus.
- Verhit olie in een wok en bak de tofu krokant in circa 4 minuten.
- Haal de tofu uit de pan en voeg nog een klein beetje olie toe.
- Bak de bimi, sugar snaps en paprika op middelhoog vuur beetgaar in ca 5 minuten.
- Leg de noedels 2 minuten in kokend water en voeg deze toe in de pan.
- Voeg ook de blokjes tofu toe en het restant van de saus. Roer alles goed door elkaar.
- Serveer de Pad Thai met de taugé, cashewnoten en partjes limoen.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden:
Energie: 556 kcal
Vet: 23,2 gram
Waarvan verzadigd: 3,5 gram
Eiwit: 24,2 gram
Koolhydraten: 58,1 gram
Vezels: 7,9 gram
Dit recept is: glutenvrij, lactosevrij, veganistisch, vegetarisch