Vegan havermoutpap

 

Start je dag goed met een vezelrijk ontbijt! De vezels van de havermout, vruchten, zaden en pitten zorgen voor een verzadigd gevoel en een goede darmgezondheid. Je kunt eindeloos variëren door andere fruitsoorten en toppings toe te voegen. Hennepzaad is plantaardige bron van goede vetzuren en eiwit. Ideaal om te gebruiken bij een veganistisch voedingspatroon.

 

Ingrediënten

Voor 1 persoon

  • 40 gram (glutenvrije) havermout
  • 200 ml ongezoete plantaardige melk
  • 2 verse vijgen
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 1 eetlepel hennepzaad

 

Benodigdheden

  • kom
  • lepel
  • mes
  • pan

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de havermout met de melk op laag vuur en roer regelmatig, zodat een pap ontstaat.
  2. Snijd ondertussen de vijgen in mooie partjes.
  3. Doe de havermout in een kom.
  4. Serveer met de vijgen, pompoenpitten en hennepzaad.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden:

Energie: 516 kcal

Vet: 24,2 gram

Waarvan verzadigd: 4,2 gram

Eiwit: 23,9 gram

Koolhydraten: 46,1 gram

Vezels: 10,1 gram

 

Dit recept is: glutenvrij, vezelrijk, lactosevrij, veganistisch