Hartige taart

 

Houd je ook zo van vis? Dit gerecht bevat zalm en het bevat de gezonde omega-3 vetzuren. Goed voor hart- en bloedvaten. Zalm kun je op allerlei manieren bereiden, bijvoorbeeld in een ovengerecht. Heerlijk als lunch met een rauwkostsalade erbij. Dit recept is geschikt voor de mensen die willen aankomen in gewicht. Wil je juist letten op je gewicht? Gebruik dan hartige taartdeeg.

 

Ingrediënten

Voor 6 personen 

  •  4 lente uitjes
  • 1 blikje zalm (+/- 220 g)
  • 5 eieren
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 125 ml zure room
  • 1 eetlepel fijngehakte dille
  • peper
  • 75 gram jong belegen geraspte kaas
  • 1 pakje bladerdeeg (10 bladeren)
  • boter (voor het insmeren van de ovenschaal)

 

Benodigdheden

  • kom
  • mixer
  • ovenschaal
  • oven
  • vork

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Snijd de lente uitjes in smalle ringen.

  3. Giet de zalm af en haal de graatjes er uit.

  4. Smeer de ovenschaal in met boter en bedek deze met de ontdooide bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bladerdeeg.

  5. Verdeel de zalm en lente uitjes over de bodem.

  6. Klop de eieren los in een kom en meng de gezeefde tomaten, dille en zure room hier bij.

  7. Voeg naar smaak peper toe. Schenk het eimengsel over de zalm en lente uitjes. Strooi hier de geraspte kaas overheen.

  8. Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 30 min goudbruin gaar. Laat de taart afkoelen en snijd vervolgens in punten of stukken.

 

 

Voedingswaarden (per portie):

Energie: 708 kcal
Vet: 51,5 gram
Waarvan verzadigd: 15 gram
Koolhydraten: 36,8 gram
Vezels: 3,4 gram
Eiwitten: 22,8 gram
Zout: 2 gram

 

Dit recept is: calorierijk, eiwitrijk, rijk aan omega-3.