Thaise curry met vis

 

Curry is een gerecht die veel in Aziatische landen gemaakt wordt. Hier kan ontzettend veel mee gevarieerd worden qua groente, kruiden en qua eiwitbron. Hierbij een variant met Thaise tinten door de kokosmelk. Lekker met witvis en garnalen!

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 150-175 gram kabeljauw (mag ook uit diepvries zijn)
  • 100 gram garnalen
  • 160 gram zilvervliesrijst
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 rode of gele paprika
  • 1 kleine chilipeper
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zout en peper

 

Benodigdheden

  • wokpan
  • snijplank
  • mes
  • spatel

 

Bereidingswijze

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Voeg de olie toe in de wokpan en fruit hierin de geperste knoflook en in stukjes gesneden ui. Voeg na een paar minuten de (in stukjes gesneden) chilipeper toe.
  3. Voeg de garnalen en kabeljauw toe en laat dit 5 minuten bakken.
  4. Snijd de paprika en courgette in kleine stukjes en voeg deze toe.
  5. Voeg de kurkuma, kerriepoeder en limoensap toe aan het mengsel en meng dit goed.
  6. Blus het af met de kokosmelk en laat dit voor 5 minuten sudderen.
  7. Naar smaak kan eventueel nog wat zout, peper of bijvoorbeeld een beetje visbouillon toegevoegd worden.
  8. Serveer met de zilvervliesrijst.

Eet smakelijk!

Tip: Voor een koolhydraatarme versie kun je de zilvervliesrijst vervangen door bloemkool- of broccolirijst. Ook heerlijk!

 

Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 692 kCal
Vet: 28 gram
Waarvan verzadigd: 12,5 gram
Koolhydraten: 69,4 gram
Vezels: 8,6 gram
Eiwit: 37,1 gram
Zout: 1,2 gram