Spinazie-kokossoep

 

Een heerlijk soepje, gezond, vol met groenten en fijn voor je buik. Deze soep is glutenvrij, lactosevrij, koolhydraatarm en FODMAP-arm. Lekker als maaltijdsoep. De kipfilet kun je ook vervangen door stukjes zalm of een gekookt ei. Ook lekker om met de koudere temperaturen mee te nemen naar je werk in een thermosbeker.

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 150 gram knolselderij
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram spinazie
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 gram kipfiletreepjes
  • zout, peper en chilipoeder

 

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes
  • soeppan
  •  
  • staafmixer

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de knolselderij in kleine blokjes. Verhit de olie in een soeppan en bak de blokjes knolselderij lichtbruin.
  2. Houd een paar blaadjes van de spinazie achter als garnering.
  3. Voeg daarna de spinazie en de kokosmelk toe en kook de soep circa 15 minuten.
  4. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is.
  5. Breng op smaak met chilipoeder, peper en een snufje zout.
  6. Verdeel de soep over de kommen en serveer met de kipfiletreepjes en overgebleven blaadjes spinazie.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden (per portie van 20 gram):

Energie: 500 kcal

Vet: 33,1 gram

Waarvan verzadigd: 18,7 gram

Koolhydraten: 7,9 gram

Eiwit: 39,2 gram

Vezels: 6,7 gram

Zout: 0,5 gram

 

Dit recept is: glutenvrij, lactosevrije, FODMAP-arm, koolhydraatarm