We naderen het einde van de zomer.. Met deze salade kun je nog even genieten, want het bevat watermeloen! Voor veel mensen een favoriete vrucht. De zoete smaak van de meloen combineert heel goed met het hartige van de fetakaas en olijven.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 300 gram watermeloen
- 4 eetlepels zwarte olijven zonder pit
- 4 eetlepels walnoten
- 100 gram feta
- 30 gram veldsla
- 30 gram rucola
- 100 gram cherrytomaatjes
- extra vièrge olijfolie
- zwarte peper en eventueel verse munt
Benodigdheden
- snijplank
- mes
- borden
Bereidingswijze
- Snijd de watermeloen in blokjes en de tomaatjes door de helft. Verbrokkel de feta in grove stukken.
- Meng de veldsla en rucola en meng hier een lekkere olijfolie door.
- Verdeel de sla over 2 borden en leg hier de watermeloen, tomaatjes, olijven, feta en walnoten over.
- Breng op smaak met wat peper en eventueel verse munt.
Enjoy!
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 623 kcal
Vet: 51,6 gram
Waarvan verzadigd: 11,1 gram
Koolhydraten: 17,7gram
Eiwit: 17,3 gram
Vezels: 8,1 gram
Zout: 2,4 gram
Dit recept is: glutenvrij, vegetarisch, lactosearm