Recept: Roze couscous en vegetarische stoof
Moeilijkheidsgraad: ★★☆
In de herfst en winter is het lekker om warme stoofgerechten te eten. Deze variant is geheel plantaardig en alsnog rijk aan eiwitten! Het is erg voedzaam en ook nog eens vrolijk van kleur.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 140 gram (ongekookt gewicht) couscous
- 50 ml rode bietensap (gebruik het vocht van de verpakking met gekookte rode bieten)
- 100 gram sperziebonen
- 150 gram (gekookte) kikkererwten
- 200 gram tofu
- 100 gram cherrytomaten
- 1 courgette
- 100 ml kokosmelk
- 1 gele ui
- een handje verse peterselie
- 1 el komijnpoeder
- 1 el paprikapoeder
- een snufje zout
- 1 tl kardemon
- 1 tl gemalen kruidnagel
- 1 tl chilipoeder
- 0,5 tl kaneel
- 2 el olie
Benodigdheden
- 2 kleine kookpannen
- braadpan
- mes
- snijplank
- vergiet of zeef
Bereidingswijze
- Snijd de groenten, ui en tofu in kleine blokjes/stukken.
- Kook de couscous volgens de verpakking. Voeg de bietensap toe en roer dit goed door elkaar.
- Voeg de olie toe in de braadpan en fruit de ui tot goudbruin. Voeg de groentes en kruiden toe en roerbak dit voor 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg een scheutje water toe, zodat het wat vochtiger wordt en de kruiden beter met elkaar mengen.
- Spoel de kikkererwten af met kraanwater en laat ze uitlekken in een vergiet of zeef.
- Voeg daarna de kokosmelk, tofu en laat dit sudderen tot de groenten gaar zijn met de deksel op de pan.
- Voeg als laatste de kikkererwten toe en roer dit door de stoof heen. Laat het door sudderen voor 3-4 minuten met de deksel op de pan.
- Serveer de couscous op een bord en schep de groentestoof op de couscous.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 719 kcal
Vet: 29,8 gram
Waarvan verzadigd vet: 10,9 gram
Koolhydraten: 74,7 gram
Eiwit: 30,7 gram
Vezels: 15,6 gram
Dit recept is: vegetarisch, plantaardig, eiwitrijk, vezelrijk