Heb je zin in een verantwoord tussendoortje? Probeer dan deze bietenchips, ze bevatten slechts 81 kcal per portie. En ze zijn ook nog eens simpel en leuk om te maken.
Dit leuke recept is een bijdrage van één van onze oud-stagiaires Jori!
Ingrediënten
- 2 rauwe rode bieten
- 1 el olijfolie
- 1 snufje zout
- 1 snufje knoflookpoeder
Benodigdheden
- keukenpapier
- mes
- snijplank
- bakplaat
Bereidingswijze
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en warm de oven voor op 150 Celsius.
- Schil de rode bieten en snijd deze vervolgens in hele dunne plakjes.
- Dep de plakjes biet droog met keukenpapier en verdeel zonder overlappingen over de bakplaat.
- Besprenkel de rode biet met de olijfolie, zout en knoflookpoeder.
- Bak de bieten zo’n 15 minuten. Draai ze vervolgens om en bak nog 10-15 minuten tot ze knapperig zijn.
- Laat de bietenchips even afkoelen.
Geniet ervan!
Voedingswaarden (per portie):
Energie: 81 kcal
Vet: 5,1 gram
Waarvan verzadigd vet: 0,7 gram
Koolhydraten: 5,8 gram
Vezels: 2,5 gram
Eiwitten: 1,6 gram
Zout: 0,25 gram
Dit recept is: veganistisch, glutenvrij en koolhydraat-arm.