Rode bieten chips

 

Heb je zin in een verantwoord tussendoortje? Probeer dan deze bietenchips, ze bevatten slechts 81 kcal per portie. En ze zijn ook nog eens simpel en leuk om te maken.

Dit leuke recept is een bijdrage van één van onze oud-stagiaires Jori!

 

Ingrediënten

  • 2 rauwe rode bieten
  • 1 el olijfolie
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje knoflookpoeder

 

Benodigdheden

  • keukenpapier
  • mes
  • snijplank
  • bakplaat

 

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bakplaat met bakpapier en warm de oven voor op 150 Celsius.
  2. Schil de rode bieten en snijd deze vervolgens in hele dunne plakjes.
  3. Dep de plakjes biet droog met keukenpapier en verdeel zonder overlappingen over de bakplaat.
  4. Besprenkel de rode biet met de olijfolie, zout en knoflookpoeder.
  5. Bak de bieten zo’n 15 minuten. Draai ze vervolgens om en bak nog 10-15 minuten tot ze knapperig zijn.
  6. Laat de bietenchips even afkoelen.

Geniet ervan!

 

 

Voedingswaarden (per portie):

Energie: 81 kcal

Vet: 5,1 gram

Waarvan verzadigd vet: 0,7 gram

Koolhydraten: 5,8 gram

Vezels: 2,5 gram

Eiwitten: 1,6 gram

Zout: 0,25 gram

 

Dit recept is: veganistisch, glutenvrij en koolhydraat-arm.