Deze vegetarische risotto met rode kool, appel, hüttenkäse en walnoten is een kleurrijke variant voor de warme maaltijd. In ongeveer 30 minuten zet je deze gezonde en frisse risotto op tafel. Wist je dat zachte kazen een duurzamere keuze zijn dan harde kazen? Bij zachte kazen, zoals hüttenkäse, mozzarella of feta, wordt er minder CO2 uitgestoten, minder land gebruikt en minder energie verbruikt. Dit leuke recept is een bijdrage van één van onze oud-stagiaires Jori!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 300 gram risottorijst
- halve rode kool
- 2 rode appels
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram hüttenkäse
- 80 gram ongezouten walnoten
- 1 liter groentebouillon
- 1 eetlepel olijfolie
Benodigdheden
- pan
- spatel
- mes
- snijplank
Bereidingswijze
- Snijd de knoflook fijn en snipper de ui.
- Snijd de rode kool in kleine stukjes en de appels in blokjes.
- Verhit de olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
- Voeg de risottorijst toe en bak deze mee totdat de korrels glazig zijn.
- Voeg een scheut bouillon toe en herhaal dit wanneer de bouillon volledig is opgenomen. Doe dit totdat de risottorijst gaar is.
- Voeg, zodra de rijst gaar is, de rode kool en appel toe. Laat dit zo’n 5 minuten op laag vuur staan en roer regelmatig door.
- Strooi bij het serveren de hüttenkäse en walnoten over de risotto.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 442 kcal
Vet: 24,9 gram
Waarvan verzadigd: 4,3 gram
Koolhydraten: 33,6 gram
Vezels: 10,4 gram
Eiwitten: 15 gram
Zout: 3,81 gram
Dit recept is: vegetarisch, glutenvrij