Asperges!

 

De combi van zalm, asperge en ei is zo verrukkelijk! En dit gerecht is lekker snel gemaakt. Asperges zijn super gezond, omdat ze veel vitamines en mineralen bevatten, zeker de groene asperge. Verder bevat het gerecht veel gezonde vetten uit de zalm en avocado. Het gerecht vult daarnaast extra goed door het gehalte aan eiwitten.
Smullen maar!

 

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 150 gram quinoa
  • ½ groentebouillontablet
  • 400 gram groene asperges
  • 2 eieren
  • 1 avocado (eetrijp)
  • 100 gram gerookte zalm
  • Bosje peterselie

 

Benodigdheden:

  • snijplank
  • mes
  • 2 pannen

 

Bereidingswijze:

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met een half bouillonblokje.
  2. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges.
  3. Breng een pan met water aan de kook en voeg de asperges toe als het water kookt.
  4. Kook de asperges 3 minuten, giet ze af en zet ze apart.
  5. Breng een andere pan met water aan de kook en kook de eieren zacht in ca. 6 minuten.
  6. Snijd de avocado en zalm in stukjes.
  7. Verdeel de quinoa over 2 diepe borden en verdeel hier de avocado, eieren, asperges en zalm over.
  8. Serveer met wat peterselie.

 

Voedingswaarde (per persoon):

Energie: 643 kcal

Vet: 32,2 gram

Waarvan verzadigd vet: 5,4 gram

Koolhydraten: 50,7 gram

Vezels: 12,2 gram

Eiwit: 31,5 gram

Zout: 2,4 gram