Haal de Mexicaanse sferen in huis met deze heerlijke quesadillas! Quesadilla’s zijn de perfecte bites als voorgerecht of bij de borrel. Er zijn verschillende varianten, maar vandaag hebben we gekozen voor kip en paprika als vulling.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 volkoren wraps
- 200 gram kipfiletblokjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teen knoflook
- ½ rode ui
- ½ theelepel kerriepoeder
- ½ theelepel gedroogde oregano
- ½ theelepel zout
- 1 rode puntpaprika, fijngesneden
- 75 gram mais
- 50 g geraspte 30+ kaas
- 1 bosui voor de garnering
Benodigdheden
- snijplank
- mes
- 1 grote pan
- 1 koekenpan
Bereidingswijze
- Doe de olijfolie in de pan en fruit de fijn gesnipperde ui en knoflook mee totdat ze een glazige kleur krijgen.
- Voeg de kipfiletblokjes toe en bak ongeveer voor 5 minuten in de pan.
- Voeg de fijn gesneden puntpaprika toe. Schep de mais er doorheen.
- Voeg de kruiden en zout toe en bak dit mee voor 10 minuten.
- Leg een wrap in het midden van een koekenpan.
- Schep de helft van de vulling aan een kant van de wrap.
- Strooi hier de kaas overheen vouw de wrap dubbel.
- Bak aan beide kant voor ongeveer 3 minuten, totdat de kaas goed gesmolten is.
- Herhaal dezelfde stappen met de andere wrap.
- Snijd de quesadillas in 8 stukken.
- Garneer met fijngesneden bosuitjes.
Geniet ervan!
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 189 Kcal
Vet: 7 gram
Waarvan verzadigd: 2,7 gram
Koolhydraten: 12,3 gram
Vezels: 2,8 gram
Eiwitten: 17,6 gram
Zout: 0,7 gram