Puntpaprika rolletjes

 

Met oud en nieuw en andere feestelijkheden wil je natuurlijk zoveel mogelijk tijd met je gasten doorbrengen. Wil je een leuk nieuw hapje toevoegen aan de borrelplank en niet te lang in de keuken staan? Probeer dan eens dit recept. De zoete smaak van de geroosterde puntpaprika in combinatie met de hartige smaak van de geitenkaas is een gegarandeerd succes!

 

Ingrediënten

Voor 2 personen (8 stuks)

  • 2 puntpaprika’s
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 12 halve walnoten
  • honing
  • gemalen peper

 

Benodigdheden

  • oven
  • snijplank
  • mes
  • lepel
  • ovenrooster of bakplaat
  • bakpapier
  • 8 cocktailprikkers

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de steelkanten van de puntpaprika en halveer ze over de lengte.
  3. Verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op de bakplaat met bakpapier en verwarm 10 minuten in de oven.
  4. Hak intussen de walnoten in fijne stukken.
  5. Roer de geitenkaas los en roer hier de walnoten doorheen. Breng eventueel op smaak met peper.
  6. Haal de paprika’s uit de oven en snijd de halve paprika’s weer door de helft.
  7. Vul deze met de geitenkaas vulling, sprenkel er een heel klein beetje honing overheen.
  8. Rol de paprika’s op en steek er een cocktailprikker doorheen.

Et voilà!

 

Voedingswaarden (per hapje):
Energie: 72 kcal
Vet: 5,7 gram
Verzadigd vet: 1,6 gram
Koolhydraten: 2,2 gram
Vezels: 0,6 gram
Eiwitten: 2,6 gram
Zout: 0,2 gram