Pompoensoep

 

Bij pompoen denken veel mensen vooral aan de herfst en winter, maar deze groente is ook zeker geschikt voor in de lente. Zeker nu met de koude avonden. Heel het jaar door kunnen we pompoenen vinden in de supermarkt. De pompoensoep kunnen we op diverse manieren op smaak brengen en aankleden. Het is snel en gemakkelijk te maken, dus ook zeker geschikt en leuk om te doen met de kinderen!

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 oranje pompoen (Hokkaido)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 liter water
  • 1 bouillonblokje (kippen- of groente)
  • zwarte peper
  • een handje zonnebloempitten (ca. 30 gram)
  • 80 gram feta
  • paar blaadjes basilicum

 

 

Benodigdheden

  • blender of staafmixer
  • soeppan
  • soepkommen

 

 

Bereidingswijze

  1. Verwijder de schil en snijd de pompoen in blokjes.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 3 minuten.
  4. Voeg de pompoenblokjes, water en bouillonblokje toe. Breng de soep aan de kook en kook op middelhoog vuur in circa 15 minuten gaar.
  5. Pureer met een staafmixer of in de blender (voeg eventueel water toe als de soep te dik is).
  6. Verdeel de soep over de kommen, breng op smaak met zwarte peper en serveer de soep met de zonnebloempitten, verkruimelde feta en basilicum.

 

 

Voedingswaarden (per persoon)
Energie: 328 kcal
Vet: 2 gram
Waarvan verzadigd: 7,1 gram
Koolhydraten: 15,9 gram
Vezels: 7,2 gram
Eiwit: 13,7 gram
Zout: 1,3 gram