Pokébowl

 

Sushi kent bijna iedereen wel. Het wordt steeds meer gegeten. Er worden tegenwoordig ook volop varianten van sushi ontwikkeld waaronder de poké bowl. Als het ware een sushi waarbij de ingrediënten allemaal los in een kom worden geserveerd. Het ziet er feestelijk uit en je kunt er volop mee variëren! Wil je minder koolhydraten binnen krijgen? Vervang dan (een deel van) de rijst door bloemkoolrijst.

 

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 150 gram sushirijst
  • 3 el rijstazijn
  • 1 el suiker
  • 1 tl wasabi
  • 100 gram edamame boontjes
  • 200 gram tonijnfilet of zalmfilet
  • 1 avocado
  • ½ komkommer
  • 4 radijsjes
  • 75 gram wakamé zeewier
  • 2 el sesammayonaise
  • 2 el sojasaus
  • zwarte sesamzaadjes
  • zout en peper

 

 

Benodigdheden

  • pan met deksel
  • snijplank
  • mes/dunschiller
  • kleine kom
  • theelepel
  • 2 kommen
  • eetstokjes

 

 

Bereidingswijze

  1. Kook de sushirijst volgens de verpakking. Voeg na het koken de rijstazijn, suiker, een snufje zout en wasabi toe en laat nog 15 min met de deksel erop staan.
  2. Blancheer de Edamame boontjes kort en laat afkoelen.
  3. Snijd intussen de vis in kleine blokjes.
  4. Snijd de avocado in dunne reepjes.
  5. Schil de komkommer en radijsjes in dunne plakjes met een dunschiller.
  6. Voeg in een kom de rijst toe en verdeel hierop de vis, gesneden groenten en wakamé.
  7. Sprenkel de sojasaus er over en verdeel de sesammayonaise over de bowl.
  8. Garneer met wat zwarte sesamzaadjes en breng op smaak met wat extra peper.

 

 

Voedingswaarde (per persoon):
Energie 592,7 kcal
Vet 12,1 gram
Verzadigd vet 3,3 gram
Koolhydraten 45,2 gram
Vezels 12,1 gram
Eiwitten 40,9 gram
Zout 2,6 gram

 

Dit recept is: glutenvrij.