In mei hadden diëtisten Hanna en Wendy deelgenomen aan een leuke kookworkshop van Alpro. Wellicht heb je dat op ons Instagram voorbij zien komen. Bij de workshop zijn een aantal plantaardige gerechten gemaakt. De recepten zullen wij ook met jullie delen. Vandaag delen we het recept van een zelfgemaakte bonenburger!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 400 gram zwarte bonen uit blik
- 60 gram paneermeel
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- zwarte peper
- zout
- 1 limoen
- 1 avocado
- 15 gram verse koriander
- 4 eetlepels plantaardige kwark
- 1 rode ui
- 2 tomaten
- 50 gram kropsla of romanasla
- 4 burgerbroodjes
- plantaardige margarine
Benodigdheden
- zeef
- keukenmachine of mixer
- snijplank
- mes
- vork
Bereidingswijze
- Giet de bonen af en maal ze samen met het paneermeel, knoflook en olijfolie in een mixer of keukenmachine.
- Breng het op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
- Kneed alles goed door en verdeel in vier gelijke porties. Vorm er burgers van.
- Bak ze in de plantaardige margarine in een pan tot ze goudbruin zijn (ongeveer 6-8 minuten). Laat een beetje afkoelen voordat je ze serveert.
- Pers het limoensap uit de limoen. Prak de avocado met een vork, hak de koriander fijn en men beide met de plantaardige kwark tot een gladde mousse. Breng het eventueel op smaak met zwarte peper en zout.
- Snijd de ui in ringen en tomaten in plakjes. Haal de slablaadjes van de krop af en maak schoon.
- Snijd de burgerbroodjes open en stel de burgers samen: begin met het slablad, dan de tomaat, de burger, de limoen-avocadosaus en dan de ui. Werk het af met de bovenkant van het broodje.
Eet smakelijk!