Met dit herfstige weer is het niets lekkerder dan een bord met warme zelfgemaakte soep. Soep uit een zak of blik bevat veel toegevoegde suikers en/of zout. Wanneer je de soep zelf maakt, kun je zelf bepalen wat er in gaat en is het daardoor een stuk gezonder. Probeer deze pittige pompoensoep van diëtiste Iris eens uit!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- olijfolie
- rode ui
- 2 teentjes knoflook
- Spaanse peper
- 1 blokje gember van 1 bij 1 cm
- 1 blikje (70 gram) tomatenpuree
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl chilivlokken (of meer indien gewenst)
- 1 rode paprika
- 1 flespompoen
- 250 gram (winter)peen
- 1 blokje natriumarm bouillon
- 500 ml water
- 200 ml kokosmelk
- zwarte peper
- pompoenpitten
Benodigdheden
- mes
- snijplank
- soeppan
- koekenpan
- staafmixer
Bereidingswijze
- Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit daarin de rode ui, knoflook, Spaanse peper en gesneden gember aan.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree toe, samen met 1 eetlepel paprikapoeder en 1 tl chilivlokken.
- Snijd de rode paprika, flespompoen en peen in stukken en bak dit mee.
- Verkruimel het blokje bouillon en voeg vervolgens 500 ml water en 200 ml kokosmelk toe.
- Breng het geheel al roerend aan de kook.
- Mix met een staafmixer het geheel tot een gladde puree.
- Serveer in een kom of diep bord met wat pompoenpitten als garnering.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 282,5 kcal
Vet: 15 gram
Waarvan verzadigd: 9,9 gram
Eiwit: 8,3 gram
Koolhydraten: 18,2 gram
Vezels: 8,1 gram
Zout: 1,7 gram
Dit recept is: glutenvrij, veganistisch, vegetarisch, natriumbeperkt