Gevulde portobello

 

Wil je iets leuks op tafel zetten wat er goed uit ziet en wat toch eenvoudig te maken is.? Denk dan aan een gevulde portobello. Het recept van diëtiste Deborah bevat veel groenten en eiwitten door de portobello en het gehakt. Het geeft een verzadigd gevoel. Je kunt het serveren met een lekkere eenvoudige groene salade ernaast indien je het koolhydraat arm wil houden.

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 grote portobello’s of 4 kleine portobello’s (krimpen in de oven)
  • 200 gram half om half of rundgehakt
  • 1 courgette
  • 2 paprika’s
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pakje tomaten frito
  • 1-2 eetlepels oregano (naar smaak)
  • 1 eetlepel paprika poeder (naar smaak)
  • 2 theelepels chili poeder (naar smaak)
  • geraspte kaas
  • peper
  • olijfolie

 

 

Benodigdheden

  • oven
  • hapjespan of grote koekenpan
  • mes
  • snijplank

 

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Verwijder het steeltje uit de portobello en wrijf de portobello in met olijfolie. Leg ze in een ovenschaal en zet in de oven voor 15 minuten.
  3. Rul het gehakt in de pan.
  4. Snijd de sjalot en knoflook fijn en fruit deze aan bij het gehakt.
  5. Snijd ondertussen de andere groenten, courgette, paprika fijn en voeg toe aan het gehakt.
  6. Voeg hier de kruiden zoals de oregano, paprikapoeder en chilipoeder aan toe en bak kort mee.
  7. Voeg vervolgens de tomaten frito er aan toe en laat kort even inkoken.
  8. Haal de portobello’s uit de oven en vul deze met het gehakt-groenten-mengsel.
  9. Strooi hier een beetje geraspte kaas over en verwarm nog even 10 minuten in de oven.
  10. Haal de portobello’s uit de oven en breng eventueel verder op smaak met peper.

 

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 500 kcal

Vet: 26 gram

Waarvan verzadigd: 8 gram

Koolhydraten: 15 gram

Eiwit:41 gram

Vezels: 6,5 gram

Zout: 1,5 gram

 

Dit recept is: koolhydraatarm, eiwitrijk, glutenvrij