Pikante paprika’s

 

Dit recept is bedoeld voor de mensen die genieten van een goede prikkeling in de mond. De rode pepers zorgen voor een extra kick. Uiteraard kun je ook de rode pepers bij het bereiden weglaten als je niet houdt van pittig eten.  

 

Ingrediënten

  • 3 (punt)paprika’s
  • 200 gram rundergehakt (evt. vervangen door vegetarisch gehakt)
  • 1 courgette
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 rode Spaanse peper
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • geraspte oude kaas (voor de topping); circa 50 gram
  • olijfolie

 

Voor de salade:

  • rucola slamelange (150 gram)
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • een bakje cherrytomaten (250 gram)
  • 3 eetlepels zwarte olijven zonder pit (in stukjes gesneden)

 

Benodigdheden

  • grote ovenschaal
  • wokpan
  • snijplank
  • mes

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Halveer de paprika’s en verwijderd de zaadlijsten. Laat het groene steeltje erop zitten
  3. Vet de ovenschaal in met olijfolie en verdeel de halve paprika’s over de schaal
  4. Was de groenten. Pel en snipper de ui en knoflook, snijd de peper door het midden, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten (bewaar één helft), snijd dit vervolgens fijn. Mocht je van extra pittig eten houden, dan kun je natuurlijk de zaadlijsten erin laten. Snijd ook de courgette in kleine blokjes.
  5. Snijd de andere helft van de rode peper in schijfjes en houd dit apart.
  6. Verhit een eetlepel olijfolie in de wokpan. Fruit de ui, de helft van de rode peper en de knoflook 2 minuten aan
  7. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul. Voeg daarna de courgette toe en bak dit nog 2 minuten mee.
  8. Schep de chilipoeder, paprikapoeder, tomatenpuree, tijm en oregano door het mengsel. Zet het vuur uit en schep het mengsel in de paprika’s.
  9. Verdeel de geraspte kaas over de bovenkant van de gevulde paprikadelen.
  10. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven voor 20 minuten.
  11. Doe de gemengde rucola melange in een slakom. Was de tomaatjes, verwijder de groene steeltjes en halveer ze, voeg ze daarna toe aan de rucola melange. Snijd de olijven in schijfjes en voeg deze toe.
  12. Voeg op het laatste de olijfolie en het balsamicoazijn toe en hussel de ingrediënten goed door elkaar, zodat de dressing goed door de salade heen zit.
  13. Verdeel per persoon 3 halve paprika’s en de helft van de salade over de borden. Verdeel allerlaatste de Spaanse peperschijfjes over de paprika’s en serveren maar! 

 

Voedingswaarden (per persoon)

Energie: 613 kcal
Vet: 39,8 gram
Waarvan verzadigd: 15,3 gram 
Koolhydraten: 22,5 gram 
Eiwit: 34 gram  
Vezel: 12,5 gram
Zout: 1,5 gram