Ovengerecht met vis

 

Vind je ovengerechten ook zo heerlijk met de frisse dagen? Dit recept is met pasta, vis en zelfgemaakte saus. Door de saus zelf te maken, krijg je zo min mogelijk onnodige toevoegingen van zout en suiker binnen. Het is gemakkelijk klaar te maken, handig voor de drukke (werk)dagen en ook nog eens lekker!

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 100 gram pasta, bij voorkeur volkoren
  • 1 theelepel olijfolie

Saus:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 tomaten (ca. 250 gram)
  • 1 blikje tonijn (ca. 150 gram)
  • zwarte peper
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • ½ theelepel oregano

Kaassaus:

  • 100 gram roomkaas
  • 50 ml kookroom
  • 50 gram geraspte kaas

 

 

Benodigdheden

  • 2 pannen
  • mengkom
  • ovenschaal
  • snijplank
  • mes
  • oven

 

 

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Kook de pasta in voldoende kookwater met een theelepel olijfolie tot ‘al dente’.
  3. Giet de pasta af en verdeel het in de ovenschaal.
  4. Snijd de ui fijn en braad het in de olijfolie. Voeg de knoflook erbij.
  5. Snijd de tomaten fijn en voeg het toe in de pan bij de uien. Laat het sudderen tot een zacht mengsel.
  6. Voeg de rest van de ingrediënten erbij.
  7. Verdeel de saus over de pasta.
  8. Meng de roomkaas, room en kaas in een kom en verdeel het over de saus in de ovenschaal.
  9. Zet de ovenschaal voor 15-20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin wordt.

Tips:

  • Serveer dit gerecht met een salade erbij voor extra groente.
  • Wil je minder koolhydraten binnen krijgen? Kook dan een kleinere hoeveelheid pasta en voeg meer groente toe.

 

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 630 kcal

Vet: 33 gram

Waarvan verzadigd: 19,8 gram

Eiwit: 36 gram

Koolhydraten: 44 gram

Vezels: 4 gram

Zout: 2,6 gram