Makkelijk, gezond en snel! Lekker voor bij de borrel. Wil je naast de boursin, aioli, Franse kaasjes, chips en nootjes ook nog iets heel anders en bovendien best een beetje gezond aanbieden? Dan is deze bietendip de uitkomst! Bovendien heeft het een mooie kleur!
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 75 gram gekookte bietjes (bij voorkeur babybietjes)
- 1 eetlepel Skyr
- 10 gram Parmezaanse kaas
- 10 gram hazelnoten
- 1 teentje knoflook
Benodigdheden
- staafmixer
- hoge beker
- mes
- snijplank
- rasp
- kom
Bereidingswijze
- Hak de noten fijn.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Snijd de bieten en de knoflook in kleine stukjes.
- Doe alle ingrediënten in een hoge beker en maal het fijn met de staafmixer.
- Breng het eventueel op smaak met zout en peper
- Serveer in een mooie kom met bijvoorbeeld rauwkost ernaast om te dippen
Tast toe!
Voedingswaarden (per portie):
Energie: 71 kcal
Vet: 4,6 gram
Waarvan verzadigd vet: 1,1 gram
Koolhydraten: 2,6 gram
Vezels: 1,6 gram
Eiwitten: 4,2 gram
Zout: 0,2 gram
Dit recept is: glutenvrij, vegetarisch, koolhydraatarm