Rode bietendip

 

Makkelijk, gezond en snel! Lekker voor bij de borrel. Wil je naast de boursin, aioli, Franse kaasjes, chips en nootjes ook nog iets heel anders en bovendien best een beetje gezond aanbieden? Dan is deze bietendip de uitkomst! Bovendien heeft het een mooie kleur! 

 

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 75 gram gekookte bietjes (bij voorkeur babybietjes)
  • 1 eetlepel Skyr
  • 10 gram Parmezaanse kaas
  • 10 gram hazelnoten
  • 1 teentje knoflook

 

 

Benodigdheden

  • staafmixer
  • hoge beker
  • mes
  • snijplank
  • rasp
  • kom

 

Bereidingswijze

  1. Hak de noten fijn.
  2. Rasp de Parmezaanse kaas.
  3. Snijd de bieten en de knoflook in kleine stukjes.
  4. Doe alle ingrediënten in een hoge beker en maal het fijn met de staafmixer.
  5. Breng het eventueel op smaak met zout en peper
  6. Serveer in een mooie kom met bijvoorbeeld rauwkost ernaast om te dippen

Tast toe!

 

Voedingswaarden (per portie):

Energie: 71 kcal

Vet: 4,6 gram

Waarvan verzadigd vet: 1,1 gram

Koolhydraten: 2,6 gram

Vezels: 1,6 gram

Eiwitten: 4,2 gram

Zout: 0,2 gram

 

Dit recept is: glutenvrij, vegetarisch, koolhydraatarm