Oosterse noedels

 

Dit recept is speciaal voor de mensen die graag willen aankomen in gewicht. De zalm bevat goede vetten die goed zijn voor hart- en bloedvaten. Mede hierdoor wordt het gerecht ook calorierijker. Wil je juist afvallen in gewicht? Dit recept kun je ook prima koolhydraatarm maken door de noedels weg te laten en meer groente aan toe te voegen. Je kunt ook eventueel courgette spaghetti gebruiken ter vervanging van de noedels.

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 100 gram volkoren noedels
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui
  • ½ courgette
  • 1 rode paprika
  • 125g taugé
  • 200 gram zalm
  • 4 eetlepels oestersaus
  • 6 eetlepels walnootolie
  • ½ eetlepel sambal
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel vloeibare boter

 

Benodigdheden

  • snijplank
  • scherp mes
  • schaaltje
  • eetlepel
  • kookpan
  • steelpan
  • spatel

 

Bereidingswijze

  1. Vul de kookpan met water en breng het water aan de kook.
  2. Snijd ondertussen de rode ui, de courgette en de paprika in stukjes.
  3. Voeg de noedels toe aan het kokende water. Kook de noedels tot ze zacht zijn in 3-4 minuten.
  4. Giet de noedels af en zet dit op zij.
  5. Bak de rode ui met olijfolie in de steelpan.
  6. Voeg de courgette, de rode paprika en de taugé toe aan de rode ui.
  7. Mix de oestersaus, walnootolie, sambal en azijn in een schaaltje tot een gladde saus.
  8. Voeg twee derde van de saus toe aan de groente in de steelpan.
  9. Voeg de gekookte noedels toe in de steelpan en roer alles door elkaar.
  10. Giet de inhoud van de steelpan over in de kookpan. De steelpan kan nu gebruikt worden voor het bakken van de zalm (deze hoeft niet schoongemaakt te worden).
  11. Bak de zalm voor 3 minuten in de vloeibare boter. Besmeer ondertussen een deel van de saus op de bovenkant van de zalm.
  12. Draai de zalm om en bak de zalm nogmaals 2 minuten. Besmeer de overgebleven saus op de (nieuwe) bovenkant van de zalm.
  13. Draai de zalm nog een keer om en bak de zalm voor 2 minuten tot het gaar is.

 

 

Voedingswaarden (per portie):

Energie: 839 kcal

Vet: 51,9 gram

Waarvan verzadigd: 6,5 gram

Eiwit: 36,8 gram

Koolhydraten: 50 gram

Vezels: 5,7 gram

Zout: 2,8 gram

 

Dit recept is: calorierijk, eiwitrijk