Maïssoep met kip

 

De rode en de groene soepjes kennen we nu wel, tijd voor een ander kleurtje soep. Wat dachten jullie van geel! Aan maïssoep wordt niet snel gedacht, maar het is erg lekker en voedzaam. Een echte aanrader!

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 2 blikje maïs (800 gram)
  • groente of kippenbouillonblokje
  • 6 peperkorrels

 

Benodigdheden

  • staafmixer
  • kookpan
  • snijplank
  • mes
  • soepkommen

 

Bereidingswijze

  1. Snij de kip in kleine stukjes en bak ze met beetje peper en 1 teentje knoflook in een pan tot het gaar is.
  2. Fruit in een kookpan de gesneden ui en geperste teentje knoflook met een beetje olie.
  3. Voeg het groente- of kippenbouillonblokje toe en schenk er een laagje water over.
  4. Voeg vervolgens de 2 blikjes mais er aan toe en 6 peperkorrels.
  5. Zorg dat de maïs net onder water staat. Breng aan de kook en na een minuut of 10 mag de staafmixer de soep afmaken.
  6. Pureer de soep zo goed mogelijk. Voeg als je zelf wil naar smaak nog wat verse kruiden toe, denk aan dille of peterselie en voeg de stukjes kip toe. Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden (per portie):
Energie: 244 kcal
Vet: 5,4 gram
Waarvan verzadigd: 1,8 gram
Koolhydraten: 25,3 gram
Eiwit: 20 gram 
Vezels: 5,5 gram
Zout: 3,8 gram