Linzensoep

 

Deze heerlijke soep die erg populair is in de Turkse en Midden-Oosterse keuken is erg simpel en snel te maken. Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig en het is ook nog zeer geschikt om in te vriezen voor een later moment. Het traditionele recept is iets aangepast door er kokosmelk aan toe te voegen. Dit maakt de soep nog romiger en geeft het een verrassende smaak.

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 100 gram gedroogde rode linzen
  • 1 gesnipperde ui
  • 1-2 uitgeperste teentje(s) knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200 ml kokosmelk light
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 350 ml gekookt water
  • eventueel zout en peper naar smaak
    optioneel: 1 eetlepel gedroogde munt

 

Benodigdheden

  • soeppan
  • soeplepel
  • staafmixer of blender
  • mes
  • snijplank

 

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook in kleine stukjes.
  2. Giet een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui met de knoflook aan.
  3. Voeg na 3 minuten de linzen toe en bak dit een aantal minuten mee.
  4. Daarna voeg je behalve de gedroogde munt de rest van de ingrediënten toe en breng je de soep aan de kook. Kook de soep circa 30 minuten.
  5. Vergeet niet om ondertussen af en toe te roeren.
  6. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender en serveer de soep in twee kommen. Vervolgens kun je indien gewenst de soep afmaken met wat gedroogde munt. Eet smakelijk!

 

 

Voedingswaarden (per portie):

Energie: 334,8 kcal
Vet: 17,6 gram
Waarvan verzadigd: 7,1 gram
Koolhydraten: 28 gram
Vezels: 10,1 gram
Eiwitten: 12,2 gram
Zout: 2 gram