Vega salade

 

Een lekkere salade kan altijd, maar in deze periode van het jaar wordt er steeds meer salades gemaakt en gegeten. Salades zijn voedzaam, snel klaar te maken en makkelijk te variëren. Dit recept is heerlijk als lunch of als bijgerecht bij de avondmaaltijd of bij de BBQ!

 

Ingrediënten

Voor 1 persoon

  • 75 gram babyspinazie

  • 15 snoeptomaatjes

  • 10 radijsjes

  • 100 gram feta

  • 10 groene olijven

  • 3 eetlepels olijfolie (bij voorkeur een extra vierge)

  • 2 eetlepels balsamico azijn

 

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes
  • grote kom
  • klein kom

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de tomaatjes doormidden. Snijd de radijs en olijven in plakjes.
  2. Doe de spinazie in een kom en voeg hier de tomaat en radijs aan toe.
  3. Verbrokkel de feta kaas over de salade en strooi hier de plakjes olijven over.
  4. Maak een dressing van de olie en azijn en verdeel deze over de salade.

Eet smakelijk!

Tip: Wil je minder zout binnen krijgen? Gebruik dan mozzarella in plaats van feta kaas.

 

Voedingswaarden:

Energie: 438 kcal

Vet: 32,7 gram

Waarvan verzadigd: 14,1 gram

Eiwit: 21,9 gram

Koolhydraten: 10,1 gram

Vezels: 5,9 gram

Zout: 4,2 gram

 

 

Dit recept is: vegetarisch, glutenvrij en koolhydraatarm.