Een lekkere salade kan altijd, maar in deze periode van het jaar wordt er steeds meer salades gemaakt en gegeten. Salades zijn voedzaam, snel klaar te maken en makkelijk te variëren. Dit recept is heerlijk als lunch of als bijgerecht bij de avondmaaltijd of bij de BBQ!
Ingrediënten
Voor 1 persoon
75 gram babyspinazie
15 snoeptomaatjes
10 radijsjes
100 gram feta
10 groene olijven
3 eetlepels olijfolie (bij voorkeur een extra vierge)
2 eetlepels balsamico azijn
Benodigdheden
- snijplank
- mes
- grote kom
- klein kom
Bereidingswijze
- Snijd de tomaatjes doormidden. Snijd de radijs en olijven in plakjes.
- Doe de spinazie in een kom en voeg hier de tomaat en radijs aan toe.
- Verbrokkel de feta kaas over de salade en strooi hier de plakjes olijven over.
- Maak een dressing van de olie en azijn en verdeel deze over de salade.
Eet smakelijk!
Tip: Wil je minder zout binnen krijgen? Gebruik dan mozzarella in plaats van feta kaas.
Voedingswaarden:
Energie: 438 kcal
Vet: 32,7 gram
Waarvan verzadigd: 14,1 gram
Eiwit: 21,9 gram
Koolhydraten: 10,1 gram
Vezels: 5,9 gram
Zout: 4,2 gram
Dit recept is: vegetarisch, glutenvrij en koolhydraatarm.