Recept: Koolhydraatarme ontbijtmuffins
Moeilijkheidsgraad: ★☆☆
Dit koolhydraatarme recept is perfect voor de mensen die willen letten op de koolhydraten, of die gewoon een leuk en vullend ontbijtje willen maken. Je kunt 2 muffins rekenen voor 1 portie. Vind je parmaham niet lekker? Dan kan je ook bijvoorbeeld kip/kalkoenfilet gebruiken.
Ingrediënten
Voor 6 stuks
- 50 gram parmaham
- 6 medium eieren
- 6 bladeren verse spinazie
- 6 cherrytomaten
- zwarte peper
- zout
Benodigdheden
- siliconen cakevormpjes
- oven
- bakplaat
- mes
- snijplank
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Bekleed de siliconen cakevormpjes aan de binnenkant met parmaham. Zorg dat je niet teveel gebruikt zodat er nog voldoende ruimte is voor de resterende ingrediënten. Zodra dit is gelukt kan er in elke vorm een blad spinazie worden toegevoegd.
- Snijd de 6 cherrytomaten door midden op een snijplank. Voeg vervolgens in elke vorm 2 halfjes toe.
- De volgende stap is om de eieren toe te voegen aan de vormpjes. Breek voor elke muffin 1 ei in de vorm.
- De vormpjes zijn nu klaar om in de oven te gaan. Zorg dat de oven 180 graden is en zet vervolgens een timer voor 12 minuten. Na de 12 minuten de vormpjes weer uit de oven en kunnen de muffins uit de houder worden gehaald.
Voedingswaarden (per muffin):
Energie: 145 kcal
Vet: 11 gram
Waarvan verzadigd: 3 gram
Koolhydraten: 1 gram
Eiwit: 11 gram
Dit recept is: koolhydraatarm, eiwitrijk